PCBlerin Yönetimi ve Mevzuat ile ilgili Eğitim Programı 3-4 Kasım 2016 tarihlerinde Limak Ambassodore Oteli, Ankara’da Gerçekleştirilmiştir

KOK Stoklarının Bertarafı ve KOK Salımlarının Azaltıması Projesi kapsamında Activite 2.1.1. “Yürürlükteki PCB Mevzuatına Yönelik Teknik İçerikli Ekler ve Klavuz Belgeler” altında , PCBlerin Yönetimi ve Mevzuat ile ilgili Eğitim Programı, 3-4 Kasım 2016 tarihlerinde Limak Ambassodore Oteli, Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Eğitim Programına UNIDO Türkiye Temsilcisi Süleyman Yılmaz ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Öncelikli Kimyasallar Şube Müdür Vekili Bursev Doğan Arttukoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlanmıştır.

Eğitim Programının ilk gününde açılış konuşmalarının ardından Prof Dr. İpek İmamoğlu kalıcı organik kirleticiler (KOK) ve PCBler hakkında genel bilgi verdikten sonra Stockholm Sözleşmesinin detaylarını katılımcılar ile paylaşmıştır. T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Uzmanı Sinem Atgın’ın PCB/PCTlerin kontrolü hakkında yönetmelik konularını değerlendirmesinin ardından, Prof Dr. İpek İmamoğlu PCBlerin yönetiminin ana başlıkları ve PCBlerin yönetiminde temel ulusal mevzuat ve sorumlulukları aktardı. Eğitim programının ilk günü Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Zeliha Ünaldı’nın Kimyasalların Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet konulu sunumunun ardından tamamlandı.

Eğitim Programının ikinci günü ise Prof Dr. İpek İmamoğlu’nun PCBlerin yönetiminde uluslararası mevzuat ve sorumlulukları ve PCBlerin yönetiminde uluslarası mevzuat, PCBlerin yönetiminde örnek uygulamalar, methodlar ve modelleri aktarmasının ardından; program katılımcıların grup çalışmaları ve eğitimin değerlendirmeleri ile tamamlandı.

Eğitimindeki tüm sunumlara ulaşmak için lütfen tıklayınız.