Öncelikli Endüstriyel Sektörlerde Mevcut En İyi Teknikler / En İyi Çevresel Uygulamalar (MET-EÇU) Eğitim Programı 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde Holiday Inn Oteli Ankara’da Gerçekleştirilmiştir.
KOK Stoklarının Bertarafı ve KOK Salımlarının Azaltıması Projesi kapsamında Activite 3.2.2 altında , Öncelikli Endüstriyel Sektörlerde Mevcut En İyi Teknikler / En İyi Çevresel Uygulamalar (MET-EÇU) Eğitim Programı, 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde Holiday Inn Oteli, Ankara’da gerçekleştirilmiştir.
Eğitim Programına , T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Öncelikli Kimyasallar Şube Müdür Vekili Bursev Doğan Arttukoğlu’nun ve UNIDO KOK Stoklarının Bertarafı ve KOK Salımlarının Azaltıması Projesi Teknik Koordinatörü Şenol Ataman ve açılış konuşmaları ile başlanmıştır.
Eğitim Programının ilk gününde açılış konuşmalarının ardından Prof Dr. Ülkü Yetiş Stockholm Sözleşmesi, KOK’lar ve Özellikleri hakkındaki sunumlarını katılımcılar ile paylaşmıştır. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ndan Yüksek Kimyager Derya Sarıoğlu’nun Sanayi Tesislerinde Kasıtsız Üretim Sonucu Oluşan KOK’ların Atmosfere Verilmesinin Kontrolüne İlişkin Mevzuat ve Çalışmaları üzerine aktardığı bilgiler sonrası Prof Dr. Ülkü Yetiş’in, Temiz Üretim, Öncelikli Sektörlerde KOK Emisyonlarının Kontrolü ve BAT/BEP Uygulamalarını paylaşmasının ardından ilk gün programı sonlanmıştır.
Eğitim Programının ikinci günü ise Prof Dr. Ülkü Yetiş Öncelikli Sektörlerde KOK Emisyonlarının Kontrolü ve MET-EÇU Uygulamaları konusunu tamamlayarak sözü Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Zeliha Ünaldı’ya bırakmıştır. Zeliha Ünaldı’nın, Kimyasalların Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet konulu sunumunun ardından Prof Dr. Ülkü Yetiş Örnek İyi Uygulamaları aktarmıştır. Eğitim soru ve değerlendirmeler sonrası tamamlanmıştır.
Eğitimindeki tüm sunumlara ulaşmak için lütfen tıklayınız.